Categories
Articole

Niste Hackeri Ruși Fac 5 Miliarde De Dolari Pe Zi

La sfarsitul lunii trecute se zvonea ca o grupare de hackeri rusi reusesc sa faca intre 3 si 5 milioane de dolari pe zi dintr-o reclama pe care n-a vazut-o nimeni niciodata. Cu siguranta aceasta este cea mai tare metoda pe care am auzit-o pana acum.

Sincer nu stiu daca aceasta este prima tentativa de astfel de furt electronic insa cu siguranta e cea mai mare. Insa o firma de securitate informatica pentru partea de reclame numita White Ops spune ca a descoperit recent aceasta frauda, care este inca in desfasurare si care a inceput sa se intample in luna septembrie a acestui an.

Stiu ca acum va intrebati cu au reusit sa faca asta. Pai in primul rand au creat aproximativ 250.000 de site-uri false, care copieaza ziare online celebre, au generat peste 6000 de articole si pagini de continut si au pus reclame – cele mai mult video. Insa asta nu ar fi suficient daca nu ar viziona cineva reclamele.

Pentru a rezolva problema cu vizionarea reclamelor au folosit aproximativ 550.000 de boti (instante a unui program) care simuleaza comportamentul uman pe care i-au pus sa navigheze pe site-urile acele false si sa se uite la reclamele video. Botii aveau nenumarate IP-uri din diferite zone: Statele Unite ale Americii, Olanda, ca totul sa fie cat mai credibil.

Rezultatul a fost in prima linie, rusii au reusit sa faca intre 3 si 5 milioane de dolari pe zi din aceasta treaba si inca nu au fost opriti. Totusi, White Ops au facut publica lista tuturor site-urilor false pentru ca advertiserii sa le blocheze.

In concluzie, acesti hackeri rusi au facut bani grei din nimic. Ei doar au creat niste site-uri face si au pus niste boti sa le acceseze. Metoda mai usoara de a face bani nu exista, insa trebuie sa stiti ca ce au facut ei este cu totul ilegal, iar in cazul in care o sa fie prinsi risca ani grei de inchisoare si confiscarea tuturor bunurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *