Nutriție – 5 trucuri pentru deserturi mai light

Fără lapte, cu mai puţin zahăr, cu grăsime, dar grăsime bună, mirodenii, fructe şi ciocolată delicioasă… iată câteva trucuri şi sfaturi pentru a obţine cele mai light dar şi cele mai savuroase deserturi.

Limitează materiile grase. Piureurile de oleaginoase – de nuci, de fistic, de migdale albe sau integrale sunt cele care pot înlocui foarte avantajos o parte din untul care se foloseşte în aluatul pentru tarte sau tot felul de prăjituri. Sunt cele care vine cu acizi graşi esenţiali şi cu cei mai preţioşi nutrienţi. Sunt bogate în vitamine, minerale, proteine, aminoacizi şi magneziu.

Schimbă laptele cu un suc vegetal. Slabe în grăsimi, fără colesterol, „laptele” de soia, de migdale sau de orez, sunt o alegere excelentă pentru clafoutis, orezul cu lapte, pentru sucurile smoothie sau clătite.

Înlocuieşte zahărul alb cu rapadura. Bogat în minerale, acest zahăr integral de trestie nu este rafinat. Se pot folosi şi siropurile de arţar sau de agave care au o putere mai mare de îndulcire decât zahărul alb. Poţi folosi deci mai puţin, ceea ce este mult mai benefic pentru sănătate. 60 de grame de sirop de agave pot înlocui 100 de grame de zahăr alb.

Poţi diminua numărul de ouă folosind arrowroot. Este un tip de rădăcină din care se poate prepara amidon, făină sau pudră, care se poate digera foarte uşor şi care nu conţine gluten. Este un rizom care te va ajuta să obţii cele mai cremoase preparate, chiar dacă foloseşti mai puţine ouă.

Alege ciocolata potrivită. Ciocolata albă care conţine foarte mult zahăr şi ciocolata light care conţine mai puţin zahăr, dar o mulţime de lipide pot să fie înlocuite foarte bine de către pudra de cacao sau de către pudra de carob, mult mai benefică. Sau cu ciocolata neagră, cu 52%- 70% cacao, foarte bogată în magneziu.

Un comentariu la „Nutriție – 5 trucuri pentru deserturi mai light

  1. Birdman pe 123 movies

    Jalnic !!! Nu stiu cum a putut castiga Oscarul, si nu-mi pot da seama ce le-a placut unora la acest film ?

    L.E : Scuze de double post, am vrut sa editez postul celalalt dar ca un aiurit ce sunt am facut altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.