Categories
Articole

O Vizită În Creta

Insulele Grecesti ar trebui sa se afle mereu pe lista de posibile vacante prin Europa. Faptul ca aceste insule se bucura de o faima destul de mare si in acelasi timp ofera turistilor posibilitatea unei vacante de neuitat, le face sa fie foarte apreciate.

Creta are atat, plaje pustii si golfuri izolate, dar pe langa aceste lucruri mai ofera si posibilitatea explorarii unor munti inalti, orase antice, medievale sau uitate de lume.

Cunoscuta si ca Insula Zeilor, acest loc parca uitat de lume, este foarte apreciat de turisti fiind o insula foarte mare. Exista posibilitatea inchirierii de masini si scutere, aceste mijloace de transport sunt foarte iubite de cretani.
Va trebui sa ai in vedere ca daca inchiriezi ceva din Creta trebuie sa lasi in garantie un act. Mai extista si posibilitatea cumpararii biletului de autobuz, pentru cei care nu au permis sau nu doresc sa conduca.

Knossos este un principal loc pe care nu ar trebui sa-l ratezi atunci cand mergi in Creta. Aici este faimosul labirint din mitologia greaca. Tot aici vei putea vedea palatul recreat cu mai mult de 1200 de camere. Poti vizita chiar si sala tronului, dar si apartamentul reginei si sanctuarul decorat cu fresce.

O plaja pe care ai putea-o vizita este Potamos, aceasta fiind o alegere foarte buna. Peisajul este minunat, iar stancile macinate de valuri creeaza o atmosfera pe care nu o vei uita chiar atat de repede.

Poti vizita chiar si pestera in care se spuen ca s-a nascut Zeus. Aceasta pestera denumita si Ditkeon Andron se afla la o atitudine de 1024 de metri, intr-o padure de stejari.

Agios Nikolaos este un alt mic orasel pe care nu ar trebui sa-l ratezi, datorita farmecului sau autentic si a stradutelor mici si intortocheate. Acest orasel are iesire la Marea Libiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *