Categories
Articole

Patru Destinații Perfecte Pentru Cei Care Vor Să Cunoască Preparate Noi

O vacanță perfectă trebuie să îmbine cât mai multe activități și experiențe. Trebuie să ne relaxăm, să vizităm obiective turistice, să cunoaștem oameni, să ne construim propriile amintiri și de ce nu să cunoaștem bucătăria locală. Astăzi vom propune patru destinații care vă pot uimi prin gustul inedit al mâncării.

Vom începe cu Filipine deoarece bucătăria locală are puțin din cea europeană și se îmbină perfect cu cea asiatică. Preparatul vedetă din această țară este balut-ul. Majoritatea europenilor îl consideră dezgustător deoarece are un aspect deloc plăcut. Cei care au avut curajul să îl guste spun că este destul de bun deși la nivel vizual nu ai spune asta. Balut-ul este un festus de pasăre necolcit care este pus sub abur și mâncat mai apoi cu sos de soia.

Bangladesh nu are neapărat un singur preparat vedetă însă are numeroase mâncăruri care ne pot uimi. Majoritatea turiștilor susțin că cele mai bune preparate nu se găsesc în restaurante ci pe stradă, unde sunt vândute de micii comercianți.

Fuschka este un platou cu pateuri prăjite, umplute cu ardei verde și ceapă, introduse mai apoi într-un sos destul de picant și fierbinte. Un alt preparat pe care ar trebui să îl încercăm este Bhata Pittas, un fel de desert dintr-un aluat de foi.

Japonia respectă tradiția și atunci când vorbim de bucătărie. Sushi este preparatul vedetă însă pentru a îl consuma nu trebuie să mergem neapărat în această țară. Dacă ajungem aici ar trebui să gustam mai degrabă din noodles, teppanyaki sau okonomiyaki.

Italia este recunoscută în special pentru pizza și spaghete. Evident că nu e nevoie să mergem în Italia pentru a mânca aceste preparate deoarece le putem găti oricând acasă. Putem merge mai degrabă pentru a fi surpriși. Bucătăria italiană are o gamă largă de preparate arhicunoscute, pe care le-am mancat de multe ori și în România însă ideal ar fi să intrăm într-un restaurant italian mic, de familie, pentru a le gusta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *