Peaky Blinders, totul despre sezonul 5

Toata lumea vrea sa fie in pielea lui Tommy Shelby. Eroul din « Peaky Blinders” revine cu un sezon numarul 5, foarte asteptat , cu o realizare de exceptie si cu noi jocuri pe fondul unei crize economice,

Unii dintre ei spun ca isi pierde din putere sau din autoritate. Mai melancolic ca niciodata, Tommy, seful clanului, va trebui sa infrunte demonii sai eterni si noii sai inamici care poarta « un banner fascist ».

In timp ce femeile din famlie vor sa se reuneasca, sa faca o coalitie pentru a se face respectate, fratii Shelby vor sa razbune moartea unui membru Peaky Blinders.

Cu doi Shelby mai putin. In fiecare sezon procesul este la fel- clanul Shelby urmareste ascensiunea sa sociala, aparandu-si domeniul si inlaturand toti inamicii. In sezonul patru, cei din Peaky Blinders erau tinuti ostatici de mafia italiana care voia sa razbune moartea tatalui Changretta, omorand-o pe Grace Shelby, tanara sotie a lui Tommy Shelby. Apoi, a mai murit John Shelby, cel mai mic din clan. In ceea ce il priveste pe Arthur, care a fost si el ranit, se pare ca ora sa nu a sunat inca.

Nu foarte scolit, dar foarte talentat. Il putem regasi aici pe Cillian Murphy, in rolul celui mai « bun malefic » din toate timpurile, Thomas Shelby. Violent, viclean, atragator, dar si respingator in acelasi timp, acesta marturiseste ca regreta ca « nu are mereu cuvintele la el ». Ocupat in mod constant sa ii razbune pe ai sai sau sa isi administreze afacerile, Tommy, nu sta nicio secunda sa lase putin din tensiune sau sa traiasca un doliul necesar. In castelul sau, singur cu fiul sau, pare mai fragil ca niciodata. Dar, la sfarsitul szonului 4, Lizzie il anunta ca asteapta un copil de la el.

Michael si crahul. La inceputul sezonului 5, cei din Peaky Blinders isi pierd toti banii castigati pe caI necinstite, bani care erau adminiStrati de Michael. In ciuda prevenirilor lui Tommy, nepotul sau nu a reusit sa vanda actiunile societatii la timp. Michael trebuie deci sa se tina tare. In ceea ce il priveste pe Tommy, perturbAt de vise premonitorii, nu a uitat ca MichAel l-a tradat deja.

Fete noi, printre actorii noi din sezonul 5, cel mai interesant este cu siguranta Oswald Mosley, liderul Uniunii Fascistilor. Acesta incearca sa il manipuleze pe Tommy, devenit deputat socialist.

Serialul va avea inca doua sezoane. Steven Knight marturisea la un moment dat ca are ambitia de a spune povestea unei familii intre 2 razboaie si ca are nevoie de 7 sezoane pentru a face asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *