Pierdere în greutate, cea mai bună alternativă la carne…

Bogata in antioxidanti, in minerale si in fibre, amaranthul este o cereala care nu contine gluten si care ar putea fi foarte bine cel mai bun aliat al celor care vor sa slabeasca, dar si al sportivilor sau vegetarienilor.

Chiar daca doar in ultima vreme este din ce in ce mai popular, amarnathul este o cereala foarte veche deoarece era deja consumata in America De Sud si de Nord, inca inainte sa apara agricultura.

Amaranthul este cea mai buna alternativa la carne. Semintele de amaranth sunt foarte bogate in proteine asa zise « complete » sau integrale, care contin toate aminoacizi esentiali. In general, cerealele pe care le consumam nu contin lizina, deci amaranthul este o optiune excelenta atunci cand vrei sa renunti la proteinele de origine animala. Dar si o alternativa ideala la carne in cadrul unui regim vegetarian.

Peirdere in greutate, regim fara gluten- adopta aceasta cereala. Amaranthul este o cereala cu un indice glicemic scazut deci un aliat de pret pentru persoanele care vor sa aiba mese mai light si care vor sa slabeasca. Dar se poate consuma si de catre persoanele diabetice sau de catre cele care sunt intolerante sau alergice la gluten.

Amaranthul este o cereala foarte completa, fiind foarte bogata in vitamine, minerale, antioxidanti si fibre. Amaranthul este foarte bogat in minerale precum magneziul, esential pentru sistemul nervos, muscular si pentru numeroase functii metabolice, dar si in fosfor pentru buna sanatatea a oaselor sau fier, pentru productia sanguina sau buna oxigenare a tesuturilor.

Dar este in acelasi timp, foarte bogat in antioxidanti, care protejeaza celulele de agresiuni, de imbatranirea prematura si toate maladiile care pot aparea odata cu aceasta. Aici intra cancerul, maladiile cardiovasculare sau metabolic.

De asemenea, contine foarte multe fibre, care vor contribui la buna functionare a microbiotei intestinale si sa actioneze ca niste prebiotice. Aceste fibre ajuta si la reducerea absorbtiei intestinului la nivelul intestinului.

Amarnathul poate sa fie consumat la fel ca si celelalte cereale. Se poate consuma fiert in apa, expandat, sub forma de faina sau chiar prajit pentru o varianta mai sanatoasa popcornului.

Fulgii de amaranth mai ales se folosesc in Mexic pentru a se prepara un fel de baton energizant pentru gustarea copiilor, pentru sportivi inainte si dupa antrenament sau chiar in loc de o gustare mai nesanatoasa. Amaranthul este foarte bun in tot felul de preparate deoarece are un gust usor picant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *