Praga, orașul celor 100 de turnuri

Situat pe malul râului Vltava, Praga, supranumit orașul celor 100 de turnuri oferă o mulțime de lucruri de vizitat turiștilor. Am selecționat pentru voi principalele atracții.

Piața Vechiului Oraș este locul în care bate inima orașului Praga la unison cu principalele momente din istoria orașului. Biserica Tyn, ceasul astronomic și terasele cafenelelor reprezintă principalele atracții de aici.

Vechiul cimitir evreiesc. În inima cartierului evreiesc Josefov, atmosfera ce se degajă din vechiul cimitir evreiesc este unică. Cimitirul adăpostește numeroase figuri evreiești cunoscute printre care Rabinul Low.

Turnul Televiziunii din Praga. Adorat sau detestat, reperabil de la câțiva kilometri distanță, vechiul turn al televiziunii din Praga este azi simbolul cartierului Zizkov. Apropiindu-te, poți admira surprinzătoarele sculpturi aparținând lui David Cerny.

Casa Municipală. Casa Municipală constituie o vitrină a artei de început de secol la Praga, un melanj de art nouveau și influențe neobaroce. Sala Smetlana, ornată cu frescele superbe aparținând lui Max Svabinsky găzduiește concertele celor mai prestigioase orchestre simfonice din lume.

Mala Strana. Farmecul străzilor Mala Strana te invită la vis. Rătăcește în acest univers de fațade colorate, de foste palate baroce și de grădini magnifice. Urmează-ți drumul până la romantica insulă Kampa unde localnicii au obiceiul să meargă la picnic împreună cu familia.

Parcul Letna se întinde pe o suprafață de 25 de hectare și adăpostește unul din cele mai frumoase puncte din care se poate admira orașul în întregime și un beer garden ce se numără printre cele mai frumoase din Praga. Trebuie să vizitezi neapărat giganticul metronom care domină Stare Mesto.

Podul Carol. Cu cele 30 de statui baroce, podul Carol reprezintă una din minunile orașului Praga. Emblema istorică a orașului, podul Carol reprezintă punctul de legătură dintre orașul burghezilor și orașul nobililor.

Castelul Regal. Dominând Praga, întinzându-se pe o suprafață de 42 de hectare, uriașul Castel Regal reunește curți baroce, un frumos parc englezesc precum și misterioasa stradă de Aur. Un ansamblu istoric și arhitectural fără egal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?