Categories
Articole

Punctul Forte Al RCS-RDS

Digi Mobil a crescut spectaculos, intr-o piata in care deja avem trei operatori telecom: Orange, Vodafone si Telekom. Reteaua Digi a fost una cu adevarat simpla: costuri modice la abonamente, multe beneficii incorporate, telefoane mobile in rate si foarte multe alte optiuni care ii avantajeaza pe clienti.

Totusi, RCS-RDS nu din Digi Mobil isi face banii pentru investitii, mai ales ca in 2016 au reusit sa-si refinanteze activitatea prin diferite obligatiuni emise in valoare de 350 miliaone de euro, dar si prin intermediul unui credit de 1.6 miliarde de lei.

Cand reusesti sa primesti bani de la J.P Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners, Banca Transilvania, Raiffeisen trebuie sa existe un fundament real, nu cred ca banicile ar arunca sume de bani destul de mari fara a avea certitudinea ca investitia o sa renteze.

Puterea RCS-RDS sta in TV si reateaua de internet fix, aici sunt lideri pe plant nationali. Incetul cu incetul a crescut si telefonia mobila, peste 1 milion de numere portate, de peste 2 milioane de abonamente raportate prin aprilie 2016. Tot in anul 2016 acestia au reusit sa extinda foarte mult reteaua 4G si pe FDD-LTE in banda de 2100 MHz, iar planurile de investitii continua si in anul 2017. Se poate spune ca in anul 2016 RCS-RDS s-au extins foarte mult, astfel adunand mult mai multi clienti fata de cati avea inainte.

Mixul de servicii furnizat de catre RCS-RDS le permite sa joace destul de puternic, de aici pornea si iesirea Orange din zona de confort si investitiile anuntate pe internet fix. In momentul de fata Vodafone este cumva in stand-by, achizitia UPC a intrat pe linie moarte (se zvoneste ca divizia globala a grupului ar fi fost in discutii sprea a cumpara Liberty Globan – companie ce detine multe alte UPC-uri din tara noastra).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *