Categories
Articole

Purtarea ecusoanelor este de bun gust

Tindem sa credem ca ecusoanele sunt niste simple hartii pe care sa le purtam in timpul programului de munca, hartii pe care ne sunt scrise cateva date despre noi, cum ar fi numele sau functia pe care o detinem noi in compania respectiva.

Insa este ceva mai mult de atat, iar in ultima perioada a fost o adevarata dezbatere in mediul online, vorbindu-se foarte mult despre obligativitatea purtarii ecusoanelor la locul de munca. Stim deja ca atunci cand participam la un anumit eveniment sau gala ne sunt date ecusoane pentru a le purta in ziua respectiva, insa iata cateva motive pentru care trebuie sa purtam ecusoanele si in timpul programului de munca.

1. Comunicarea este mai eficienta intre colegi. Atunci cand firma este foarte mare, mai mult ca sigur vor aparea tot mai multi colegi noi, aceeasi problema poate fi si daca este un rulaj foarte mare al personalului. Iar pentru a fi mai eficienta comunicarea, aceste ecusoane sunt perfecte atat pentru cei noi, cat si pentru cei vechi. Este de-a dreptul neplacut sa intrebi o persoana de 100 de ori cum o cheama, iar conform unor studii, majoritatea dintre noi retinem foarte greu numele persoanelor din jurul nostru.

2. Clientii se simt tratati cu respect. Daca lucrezi intr-un departament in care ai contact direct cu clientii, acel ecuson este si o dovada de bun simt. Astfel, prin purtarea ecusonului clientii se vor simti mai in siguranta in abordarea problemelor pe care le intampina. De asemenea, daca nu se poarta ecuson ar putea aparea anumite confuzii, iar clientii ar putea crede ca nu vorbesc cu o persoana care este angajata in firma respectiva. 

3. In unele domenii purtarea ecusonului este 100% obligatorie, nu o alegere personala. Sunt anumite controale facute de catre statul roman, iar atunci cand angajatii nu poarta ecusoane se lasa cu foarte multe amenzi pentru angajatori, care bineinteles se vor resimti mai apoi si in buzunarele celor implicati. Cele mai des intalnite controale sunt la agentii de paza, in special pentru ca acestia, la randul lor trebuie sa legitimeze persoanele care intra sau ies dintr-o anumita incinta.