Categories
Articole

Putem Scădea Tensiunea Arterială În Mod Natural

Hipertensiunea arterială este una dintre afecțiunile cele mai des întâlnite. Aceasta nu manifestă simptome, se tratează foarte ușor și este una dintre cauzele apariției unor boli care se pot dovedi a fi fatale. Ca atare, nu trebuie să o neglijăm ci trebuie să o ținem sub control.

Putem face asta prin metode simple, care țin atât de hrana zilnică cât și de modul de viață. Nu trebuie să recurgem la medicamente decât dacă ne recomandă doctorul. De altfel, întodeauna trebuie recurs la medicamente doar în cazuri extreme.

Tensiunea arterială poate scădea foarte ușor consumând ceai. Pare simplu iar lucrurile simple sunt de multe ori cele mai indicate. Se pare că ceaiul de hibiscus este cel care scade cel mai ușor tensiunea însă poate fi înlocuit cu alte ceaiuri.

Se crede că ciocolata neagră ajută la scăderea tensiunii însă nu trebuie să facem excese deoarece pot apărea alte probleme. În principiu, 15 grame de ciocolată pe zi, care să conțină mai mult de trei sferturi de cacao e suficient.

De asemenea, ar trebui consumate multe produse cu un conținut ridicat de potasiu, adică în principal fructe și legume precum roșii, fasole, cartofi, banane, prune uscate, mazăre sau portocale. Consumul zilnic de potasiu ar trebuie să fie între 2000 și 4000 de miligrame.

Dincolo de ce ar trebui să mâncăm, se recomană alergatul sau exercițiile de respirație. Ar trebui practicate exerciții cardio-respiratorii în jur de 30 de minute pe zi. E dovedit științific că aceste lucruri ajută la scăderea tensiunii.

Stilul de viață poate ajuta și el în acest sens. E indicat să respectăm programul de somn, să nu exagerăm cu alcoolul și să consumăm doar cafea decofeinizată. Legat de somn, trebuie să știm că sforăitul contribuie la creșterea tensiunii arteriale astfel încât trebuie să luăm măsuri pentru a remedia acest defect, care până la urmă e deranjant și pentru ceilalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *