Categories
Sănătate

Reguli de nutriție în cancer

Orice boală oncologică provoacă schimbări serioase în activitatea întregului organism, prin urmare, pacienții au nevoie de o dietă specială, care este pregătită direct cu medicul. Nutriția corectă în cancer este necesară pentru a menține funcționarea normală și prevenirea complicațiilor și mai mari. În plus, tratamentul activ, și anume radiațiile și chimioterapia, impune propriile caracteristici asupra comportamentului alimentar, greața și vărsăturile nu lasă aproape nicio șansă de prezență a apetitului. În timpul unui astfel de tratament, medicii au recomandat în mod deosebit să respecte cu atenție anumite principii ale nutriției.

Cum să stimulezi pofta de mâncare?

Nu numai boala în sine, ci și un tratament destul de agresiv va acționa asupra tuturor pacienților diagnosticați cu cancer. Radiațiile și chimioterapia în aproape 100% din cazuri sunt însoțite de greață și vărsături, și nu numai în timpul perioadei de tratament activ, ci și după aceea. Sănătate precară vă face să refuzați orice mâncare, care poate înrăutăți în mod semnificativ cursul bolii. Refuzul de a mânca nu este un capriciu, este dictat de bunăstarea și de procesele care dictează boala și tratamentul. Este greu să nu fi de acord că greata persistentă și vărsăturile periodice nu vor stimula apetitul.

Pentru a îmbunătăți nutriția la astfel de pacienți, cei din jur trebuie să faca cateva trucuri precum mirosuri, experiente vizuale, etc. Mirosurile plăcute vor stimula apetitul. Dar chiar și aici vă puteți confrunta cu unele dificultăți, uneori acestea pot provoca greață și chiar vărsături.

Dieta pentru cancerul de sân

În cazul cancerului de sân există un risc crescut de creștere în greutate. Dacă există deja o greutate excesivă, este necesar să o reduceți. Acest principiu a constituit baza pentru elaborarea unei diete pentru cancerul de sân.

Principiul dietei: cu cât mai multă greutate în exces, cu atât mai puține calorii ar trebui să fie în dietă. Mâncarea trebuie să fie cât mai aproape posibil vegetariana. Făina integrală trebuie inclusă în regimul alimentar, care este în plus îmbogățita cu fibră, dieta nu poate fi completă fără grăsimi animale, dar cantitatea lor ar trebui limitată. O alimentație adecvată ar trebui să includă alimente cu suficient calciu, vitamina D.

Alcoolul, sucurile carbogazoase, conservele și carnea roșie sunt complet excluse din dietă.

Mai multe recomandări și meniuri specifice săptămânii sau lunii ar trebui compilate de un expert in nutritie. Scopul principal al dietei nu este numai de a menține forța corpului, dar și de a restabili elementele din corp. Printre produsele cele mai utile sunt sucul de rodie și carnea slabă.

Nutriția corectă pentru cancerul de stomac

În cazul cancerului gastric, dieta trebuie urmată cu strictețe pe viață. Se bazează nu numai pe includerea sau excluderea anumitor alimente, ci și pe prelucrarea termică și mecanica specială. Alimentele pentru cancerul de stomac ar trebui să fie efectuate sub forma unui program strict, este important să se încarce în mod egal sistemul digestiv și în niciun caz nu se face post. Orice mâncare iritantă trebuie eliminată din dietă. Toate felurile de mâncare trebuie să fie calde, potrivite.

Nutriția corectă în cancerul gastric este incompatibilă cu carbohidrații rapizi și grăsimile animale. Dar, în ciuda multor excepții, dieta ar trebui să fie cât mai diversă. Sunt utile legumele, plantele medicinale, cerealele, carnea slaba. La unii pacienți sunt recomandate amestecuri medicale speciale care conțin toate substanțele nutritive necesare, vitamine și minerale.

Regulile de nutriție pentru cancerul intestinal

Înainte și după tratamentul chirurgical pentru cancer intestinal, medicii prescriu o dietă specială. Nutriția corectă este o componentă importantă care va contribui la menținerea bunăstării normale pentru o perioadă lungă de timp.

Dieta ar trebui să includă:

  • fructe de mare;
  • alimente de origine vegetală, cereale;
  • uleiuri vegetale;

Alimentele trebuie să fie fracționate, alimentele trebuie să fie calde, lichide și semi-lichide. Este necesar să se limiteze sau să se elimine complet produsele iritante: alcool, condimente, alimentele prea fierbinți sau prea reci.

Principiile nutriției pentru cancerul hepatic

Controlul proceselor metabolice reprezintă baza pentru elaborarea unei diete pentru cancerul hepatic. Dieta ar trebui să fie compusă în principal din proteine ​​ușor digerabile, fibre. Dacă se formează umflături, se recomandă reducerea consumului de sare.

Pacientii cu un astfel de diagnostic li se recomanda sa foloseasca mese fractionate, de 5-6 ori pe zi, cu excluderea completa a alimentelor prajite, afumate.

Cu o pierdere semnificativă a greutății corporale, proteinele animale trebuie sa fie incluse în dietă precum carnea slabă. Legumele și fructele sunt permise în cantități practic nelimitate, cu excepția tomatelor.

Pentru a îmbunătăți nutriția și pentru a respecta anumite principii, trebuie să încercați să faceți față grețurilor și vărsăturilor. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza medicina alternativa sau medicamente specializate. În orice caz, este necesară consultarea prealabilă cu un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *