Roma, un oraș splendid

Roma este un oraș mitic și istoric care îi face pe mulți să viseze. Capitala italiană oferă mii de oportunități și actvități. Însă cum le putem alege pe cele mai potrivite? Care sunt principalele atracții din Roma?

Vizitează Grădina și Vila Borgheze. Acest parc public de 80 de hectare reprezintă o vizită obligatorie pentru cei aflați în vizită la Roma. Grădinile vilei au fost create pe o fostă podgorie care înconjura vila. Datează din secolul 17. Actualmente, grădinile formează un parc ce adăpostește o mulțime de monumente și muzee celebre din capitala romană.

Vizitează Vaticanul. Vizitarea Vaticanului face parte din vizitele clasice ale Romei. Ești sau nu creștin, Vaticanul reprezintă în egală măsură un loc de pelerinaj pentru amatorii de artă. În interiorul palatului Vatican se află magnifica Capelă Sixtină, capodopera unora din cei mai mari pictori ai Renașterii, Michelangelo, Boticelli și mulți alții.

Aruncă o monedă în Fontana di Trevi. Fontana di Trevi este un monument superb în stil baroc. Este atât de cunoscută încât îți va fi destul de greu să nu o recunoști datorită mulțimii de turiști veniți să arunce o monedă în apă. Obiceiul este acela de a arunca o monedă în fântână cu mâna dreaptă pentru a te asigura de faptul că revii la Roma.

Descoperă Colosseumul Roman. Cine nu a visat măcar odată să viziteze Colosseumul și să se transforme într-un roman măcar timp de câteva secunde? Colosseum reprezintă cel mai mare monument construit de romani și o capodoperă arhitecturală a epocii. Totodată un simbol al Romei.

Mănâncă o înghețată italiană. Pe timp de vară răcorirea cu ajutorul unei înghețate este imperios necesară! O mică plăcere de care nu trebuie să te privezi în timpul unui sejur la Roma. Se pare că Il Gelato di San Crispino oferă cea mai bună înghețată din Roma. Există patru astfel de magazine în Roma. Nu îi rămâne decât să alegi aroma preferată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?