Rozmarinul, o plantă cu o super putere detox

Drenant, antioxidant şi anti-inflamatoriu, rozmarinul este o plantă care va transmite forţa sa organismelor obosite. Are deci beneficii reparatoare de care va trebui să profiţi numaidecât. Frunzele sale, mugurii sau uleiul său esenţial sunt de mare ajutor în acest sens.

Rozmarinul este cel care favorizează eliminarea. Rozmarinul va stimula ficatul, unul din cele mai eficiente sisteme de epurare atunci când vine vorba despre corp. Favorizează în acelaşi timp şi producţia de acizi biliari de către celulele hepatice, necesari pentru a digera grăsimile. În acelaşi timp, poate favoriza eliminarea deşeurilor care vor fi eliminate mai uşor cu ajutorul rinichilor.

Rozmarinul este cel care poate proteja ficatul. Corpul întreg, ficatul în special, poate profita din plin de ceea ce are rozmarinul de oferit. Este cel care poate lupta contra oxidării. Este utilă şi în caz de oboseală fizică. Împiedică şi distrugerea celulelor hepatice şi le poate repara.

Rozmarinul este cel care poate trata durerile. Acidul rozmarinic are o mare putere anti-inflamatorie. Datorită acestui activ, rozmarinul poate trata durerile musculare sau articulare. Se poate cosuma în acest cay o infuzie preparată cu frunze de afine sau se poate masa zona dureroasă cu un amestec preparat cu ulei esenţial de rozmarin şi ulei vegetal de macadamia. Compresele cu rozmarin sunt cea mai bună soluţie şi în cazul reumatismului.

Rozmarinul este de mare ajutor şi în cazul în care suferi de balonări sau dureri abdominale. Datorită acizilor fenolici pe care îi conţine, rozmarinul are cele mai bune proprietăţi drenante. Problemele legate de fermentaţie în intestine şi spasmele de origine digestivă vor dispărea astfel.

În plus, rozmarinul este cel mai eficient energizant. Participă la cel mai bun tonus la inimii dar ajută şi organismul să se apere contra agresiunilor şi stresului. Are o acţiune antiseptică deci se recomandă şi iarna pentru a trata tusea şi pentru a decongestiona căile respiratorii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?