Scopuri, limitele în viață

Cum ne putem atinge scopurile în viață? Singurul mod pe care îl știu sigur, e prin perseverență. Dar ce înseamnă asta? Eh, păi ce altceva decât să ne depășim limitele. Ne cunoaștem pe noi înșine și ne apreciem calitățile după cum sunt ele cu adevărat. Asta ar trebui să știe toată lumea, să se cunoască, să își propună ceea ce poate realiza și un pic mai mult. A fost o paranteză.

Întotdeauna trebuie să dăm mai mult decât putem, nu iese din prima niciodată, dar a doua sau a treia oară sigur vom reuși. Nu trebuie să ne acceptăm nivelul la nesfârșit, trebuie să evoluăm, să ne îmbunătățim calitățile și cunoștințele. Ambițiile trebuie să fie posibile, realiste. Dacă ne dorim să ajungem la un nivel imposibil, după mai multe eșecuri cu siguranță vom renunța. Timp pierdut, zero îmbunătățire.

Puțini oameni sunt deschiși la noutate, foarte puțini vor să se schimbe. Mulți se acceptă așa cum sunt de la o anumită vârstă, iar alții își pierd visele raportându-se la persoane cu care nu au nimic în comun. O fac doar pentru că par perfecte, reușind să își ascundă defectele. E ca și cum ai vedea un miliardar și spui că ce bine o duce, neștiind nimic despre problemele sale.

Ideea este că nu trebuie să ne comparăm cu alte persoane, trebuie să ne cunoaștem pe noi înșine și să ne autodepășim, prin atingerea a ceea ce ne propunem. Schimbările nu trebuie să fie mari și pe moment. Un lucru mărunt astăzi, altul mâine, se adună. Cu aceste schimbări, vom vedea îmbunătățiri și la modul nostru de gândire și cum reacționăm în diverse situații. Adică, o schimbare, aduce o alta. Partea bună e că nu se poate întâmpla nimic rău, ori ne iese, ori nu. Dar dacă insistăm, sigur ne iese, vom fi mândri de decizia luată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *