Semintele de chia te ajuta sa slabesti!

Un numar foarte mare de experti recomanda folosirea semintelor de chia pentru slabire. Cum te ajuta insa aceste seminte miraculoase, veritabile superalimente atunci cand vine vorba despre slabire dar si despre sanatate?

Semintele de chia cresc din abundenta in partea de sud a Mexicului si fac parte din aceeasi familie ca si menta. Sunt cea mai buna sursa de acizi grasi omega 3, acizi grasi nesaturati, proteine si antioxidanti.

Dar oare de ce semintele de chia sunt un atu de pret atunci cand vrei sa slabesti? Deoarece au un nivel ridicat de fibre. Semintele de chia contin un tip unic de fibre solubile care isi maresc de noua ori dimensiunea, creand un fel de gel atunci cand sunt combinate cu un lichid. Acest gel este cel care va ajuta la incetinirea absorbtiei de glucide pe care le mananci.

Asta inseamna ca nivelul de zahar din sange si de insulina ramane relativ stabil timp de cateva ore dupa ce ai mancat si senzatia de foame nu isi face simtita prezenta atat de repede.

Trebuie sa consumi semintele de chia in combinatie cu alte alimente care contin foarte putine calorii pentru a pierde din greutate incet dar sigur. Reducand 500 de calorii din meniul zilnic si consumand 200 de calorii de seminte de chia vei ajunge la greutatea ideala.

Avantajele nutritionale ale semintelor de chia. Fie ca semintele de chia sunt sau nu sunt cel mai bun raspuns pentru a slabi, acestea sunt foarte interesante din punct de vedere nutritional. Semintele de chia contin o multime de nutrienti precum calciu, fier, manganul, seleniu, proteine si vitamina K.

Cel mai de pret atu al lor – acizii grasi omega 3 care sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre scaderea in greutate.

Este de ajuns daca presari semintele de chia peste toate preparatele pe care le consumi. Sau le poti adauga in bauturi. Vei obtine preparate excelente de mare ajutor pentru a slabi.