Categories
Articole

Semințele, Un Aliment Minune

Atunci când ne gândim la semințe automat în minte ne vin cele de floarea soarelui sau cele de dovleac. Gama acestora este mult mai variată iar efectele lor benefice asupra sănătății noastre sunt extrem de multe. Pe lângă cele deja cunoscute există câteva feluri de semințe ce ar trebui incluse în alimentația noastră de zi cu zi sau dacă nu, cel puțin încercate.

Semințele De Susan

Sunt pline de vitamine, antioxidanți și în plus au marele avantaj de a fi delicioase. Gustul lor aromat te va cucerii de la prima întâlnire. Semințele de susan sunt sursă de minerale precum calciu, magneziu, zinc, fier ceea ce le face ideale pentru menținerea sănătății noastre. Au proprietatea de a curăța sângele iar scopurile în care pot fi întrebuințate sunt diverse, de la bucătărie la medicina alternativă.

Semințele De In

Acest fel de semințe are atât de multe proprietăți benefice încât ar trebui să aibă o carte dedicată doar lor. Sau poate că au? Printre beneficiile pe care acestea le au se numără faptul că pot lupta împotriva cancerului, scad colesterolul din organism, previn bolile cardiovasculare, combat migrenele și țin la distanță durerile menstruale. În plus aceste semințe îmbunătățesc calitatea somnului, un lucru atât de firav în vremurile noastre. Pot fi consumate ca atare sau măcinate, la micul dejun. Doza indicată este de o linguriță zilnic.

Semințele De Rodie

Cu toate că sunt oarecum diferite de cele prezentate mai sus efectele asupra sănătății sunt la fel de multe. Pe lângă faptul că au un gust răcoritor și delicios, semințele de rodie sunt o sursă de antioxidanți. Datorită polifenolilor, o formă de antioxidanți, acestea luptă cu bolile cardiovasculare și cu cancerul. Iar cei ce suferă de artrită ar trebui să le consume regulat deoarece calmează inflamațiile cauzate de aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *