Categories
Sănătate

Terapia prin masaj – beneficii multiple

Ce este terapia prin masaj?
Din punct de vedere etimologic, terapia prin masaj înseamnă “masajul care vindecă”. Această tehnică terapeutică ancestrală care există de mii de ani a fost deja folosită de strămoșii noștri în multe alte culturi și civilizații și include o mare varietate de tehnici manuale. Obiectivele principale ale terapiei prin masaj sunt de a promova relaxarea (musculară și emoțională), circulația mai bună a sângelui și a limfei, asimilarea și digestia alimentelor, eliminarea toxinelor, buna funcționare a organelor vitale și elevarea conștiinței.

Beneficiile terapiei prin masaj
Terapia prin masaj este potrivită pentru majoritatea oamenilor, de la copii mici până la vârstnici. Efectele sale, care pot fi liniștitoare sau energizante, ajută la reducerea excitabilității nervoase, ameliorează efectele cauzate de stres (inclusiv dureri de spate, migrene, dinamica erotica, epuizare si insomnie), creșterea fluxului sanguin și a limfei și generează o stare de bunăstare generală.

Masajul de relaxare si erotic
Efectele benefice ale terapiei prin masaj asupra anxietății au fost observate în numeroase studii: terapia prin masaj este o terapie relaxantă care ajută la gestionarea situațiilor și evenimentelor de tot felul care apar pe parcursul vieții. In praticular, terapia oferita de salonul Tao Massage Bucuresti regleaza energetic intreg organismul, aliniind centrii de forta si echilibrand meridianele.

Terapia prin masaj ajută la eliminarea durerii lombare și musculare
Multe studii au demonstrat eficacitatea terapiei prin masaj în tratamentul durerii lombare acute sau cronice nespecifice, în special atunci când masajul este efectuat de terapeuți acreditați și combinat cu programe de exerciții și educație. Terapia prin masaj ajută la ameliorarea durerii de spate prin efectuarea unor mișcări de întindere ce acționează asupra mușchilor pelvisului, picioarelor și regiunii lombareă, mișcări care vor genera relaxare musculară și un sentiment de bunăstare.
Ocazional, problemele de spate pot fi rezultatul unei musculaturi abdominale problematice, caz în care poate fi benefic un masaj abdominal.

Terapia prin masaj contribuie la tratamentul pentru înlăturarea constipației
Sesiunile de masaj abdominal pot reduce severitatea anumitor simptome gastro-intestinale, cum ar fi constipația și durerea abdominală, și pot duce la creșterea motilității intestinale.

Terapia prin masaj contribuie la tratamentul tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD)
Unele teste au arătat unele efecte pozitive ale masajului asupra ADHD ca o scădere a gradului de hiperactivitate, o îmbunătățire a stării de spirit și sentimentului de bunăstare.

Terapia prin masaj poate îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu cancer, poate ajuta la creșterea și dezvoltarea normală a copiilor născuți prematur, ajută la o revenire rapidă după sarcină prin reechilibrarea organismului, reducerea tensiunii musculare și recuperarea tonusului corpului.
Terapia prin masaj erotic poate îmbunătăți gradul de relaxare, starea de spirit și calitatea somnului persoanei care beneficiază de masaj. De asemenea, ajută la reducerea oboselii, a anxietății, contribuie la îmbunătățirea răspunsului sistemului imunitar.

Terapia prin masaj acoperă o mare varietate de tehnici, motiv pentru care cursul sesiunilor variază considerabil. În conformitate cu tehnica utilizată, masajul poate fi exercitat asupra unei persoane dezbrăcate sau îmbrăcate, în poziție de sus sau în poziție șezândă, cu sau fără ulei. Terapeutul va evalua la începutul ședinței de masaj nevoile și dorințele persoanei ce va beneficia de ședința de masaj, pentru ca tehnicile aplicate să fie eficiente și să ducă la creșterea stării de bine a celui masat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *