The Dig, noul pretedent la premiile Oscar difuzat de Netflix

Cursa pentru premiile Oscar continua pe Netflix cu difuzarea filmului The Dig incepand cu data de 29 ianuarie.
Anul acesta, ceremonia de acordare a premiilor Oscar urmeaza sa fie difuzata in direct pe Netflix. numeroase au fost filmele propuse de Netflix in ultimele saptamani, toate avand mari sanse sa fie recompensate. Dupa Mank, Pieces of a Woman si Penguin Blood, noul candidat serios la nominalizari este fara indoiala The Dig.

Bazat pe o poveste adevarata, The Dig ne spune cum vaduva putred de bogata Edith Pretty l-a angajat pe arheologul amator Basil Brown sa exumeze un mormant de pe proprietatea sa din Woodbridge, Regatul Unit. Vor avea surpriza de a descoperi o veche nava funerara saxona si o comoara care ar putea bulversa istoria umanitatii. Proclamand ca se afla la originea acestei descoperiri, British Museum spera sa recupereze vaporul insa Edith si Basil nu vor ezita sa faca tot ce le sta in putere sa pastreze comoara.

The Dig este adaptarea unui roman istoric cu acelasi nume scris de John Preston si publicat in 2007 care povestea descoperirea acestei nave anglo-saxone la Sutton Hoo in 1939. Pentru a avea toate sansele de a primi un premiu Oscar, filmul a fost lansat in SUA intr-un numar limitat de sali, pe data de 15 ianuarie 2021.

Atunci cand acest film a fost anuntat, in septembrie 2018, Nicole Kidman era cea care trebuia sa interpreteze rolul principal insa, un an mai tarziu a fost inlocuita de Carrey Mulligan, celebra pentru rolul sau din Drive si care se afla deja pe Netflix cu serialul Collateral. Anuntat tot din 2018, Ralph Fiennes a ramas pana la capat in rolul de arheolog. Din distributie mai fac parte actori cunoscuti precum Lily James, Johnny Flynn, Ben Chaplin sau Monica Dolan.

Cu siguranta veti urmari cu interes acest nou film difuzat de Netflix ce va va ramane in inimile tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.