The Witches: o revenire timidă pentru Robert Zemeckis

Din cauza masurilor impuse de criza sanitara, noul film al lui Robert Zemeckis este disponibil direct in format VOD si DVD insa rezultatul final nu este unul tocmai memorabil.

Initial, The Witches trebuia sa fie lansat in cinematografe. Insa, din cauza pandemiei cu Covid-19, lung-metrajul se va multumi cu o lansare virtuala. In Statele Unite ale Americii filmul este disponibil pe HBO Max. The Witches este noul film al lui Robert Zemeckis, geniul din spatele unor filme clasice precum Forrest Gump sau trilogia Back to the Future. Scenariul filmului ii apartine lui Guillermo del Torro si distributia este de-a dreptul impresionanta: Anne Hathaway, Octavia Spencer si Stanley Tucci. O distributie de patru stele plus un producator cunoscut, Alfonso Cuaron. Dar…degeaba.

Filmul ne spune cum Bruno, un tanar orfan, crescut de bunica sa dupa decesul parintilor sai, este transformat intr-un soricel de un grup de vrajitoare malefice. Insa, chiar daca se afla in corpul unei rozatoare, baiatul este convins de faptul ca nu si-a spus ultimul cuvant si vrea sa se opuna cu orice pret magiei vrajitoarelor malefice. O poveste care respira literatura lui Ronald Dahl.

Tinand cont de distributie si de numele grele aflate la carma productiei si regiei, spectatorul isi permite sa fie exigent. Insa, din pacate, The Witches nu reuseste sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Robert Zemeckis ne ofera un film de-a dreptul banal, conventional, care nu reuseste sa se remarce prin nimic. Filmul nu are mare lucru de povestit. Robert Zemeckis isi etaleaza povestea intr-un interval de o ora si 45 de minute, fara ritm. O durata excesiva pentru o intriga care nu ar fi meritat alocarea unui timp atat de lung. Cu toate acestea, influenta lui Guillermo del Torro se resimte pe alocuri in film. Dar, filmului ii lipseste impactul, este pur si simplu lipsit de profunzime…pacat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *