Categories
Articole

Top 5 alimente japoneze de adoptat fara a mai sta prea mult pe ganduri

Fiecare varietate de gastronomie are particularitatile sale, savorile sau retetele sale tipice. Dar mai ales are ingredientele sale tipice care o fac unica. Bucataria japoneza este exemplul perfect pentru faimosul regim Okinawa care este considerat unul din cele mai bune din lume.

Acest statut se datoreaza mai ales unor alimente pe care japonezii le consuma zilnic. Iata care sunt alimentele de baza care ar trebui sa faca parte si de la tine din meniu. Si care sunt si foarte benefice pentru sanatate.

Orezul. Un aliment de baza din meniul japonezilor, pe care il consuma zilnic. Fata de Europa unde cea mai consumata cereala este graul. Mai ales sub forma de paine. Dar japonezii nu prea consuma paine. Prefera orezul care este fara gluten si care se poate digera mult mai usor. In plus, contine vitamine din grupa B, proteine si fibre.

Ceaiul verde. Este cea mai consumata bautura din Asia sau din Japonia. Bautura „imortalitatii” sau a unei siluete perfecte este foarte bogata in flavonoizi si antioxidanti foarte puternici. Poate sa scada nivelul de colesterol rau, sa previna accidentele vasculare cerebrale, sa protejeze inima, este un puternic antiviral si te ajuta sa slabesti.

Soia. Daca vorbim despre bucataria japoneza, ne gandim iremediabil la soia. Se poate consuma sun forma de germeni, in salate, sosuri, tofu, tempeh, sub forma de lapte, seminte sau aluat-miso…Si nu e de mirare. Este cea mai buna alternativa la carne, nu contine colesterol, ci doar acizi grasi de cea mai buna calitate.

Algele. Aici vei gasi cea mai mare varietate de alge. Algele sunt foarte bogate in vitamine si proteine, dar si minerale. Te ajuta sa lupti contra cancerului dar si contra diabetului, bolilor cardiovasculare datorita antioxidantilor, fitosterolilor sau fibrelor pe care le contin.

Ghimbirul. Un alt mare clasic din bucataria japoneza. Este cel mai bun pentru sfera digestiva, favorizeaza circulatia si te ajuta sa lupti contra frigului.