Topul locurilor de vazut in Malaezia

Inainte de a pleca in Malaezia trebuie sa stii ca tara este impartita in doua parti: Malaezia peninsulara, situata in partea de sud a Thailandei si Malaezia de est, un pamant salbatic, neexplorat, cu jungle fascinante situate in partea de nord a Indoneziei. Cea mai buna perioada de vizitare a tarii este intre Martie si Octombrie deoarece vei evita ploile puternice si umiditatea.

este un oras modern si cosmopolit care combina cultura malaeziana, indiana si chinezeasca. Turistii pot vizita aici turnul Menara, Pettaling Street (Chinatown), parcul cu pasari si sa faca shopping in piata centrala.

Grotele Batu sunt situate la o distanta de 13 kilometri de Kuala Lumpur. Imense, grotele erau folosite pe post de sanctuare hiduse. Impresionante, de vizitat gratuit si usor de accesat cu trenul din Kuala Lumpur.

Penang este o insula situata la nord-vest de peninsula malaeziana, reputata pentru influentele sale chinezesti si bucataria care atrage numerosi calatori. Turistii pot vizita orasul istoric Georgetown, templul Kek Lok Si si vechiul fort britanic Cornwallis.

Melaka reprezinta fosta capitala a sultanilor din Malaezia, colonizata de portughezi, olandezi si britanici. Se afla la cateva ore distanta de Kuala Lumpur. Principala sa atractie este arhitectura coloniala dar si bucataria locala.

Insula Tioman este situata pe coasta de est a peninsulei, una din cele mai frumoase destinatii din Asia. Locurile in care se poate practica snorkeling sunt reputate in lumea intreaga. In plus, turistii pot face aici cursuri de scufundari.

Cameron Highlands. Pentru a scapa de caldura, fostii colonisti britanici aveau obiceiul sa se instaleze pe colinele situate la nord de Kuala Lumpur. Au intemeiat aici plantatii de ceai. Principalele atractii sunt plimbarile printre plantatiile de ceai si degustarea acestei licori delicioase.

Parcul National Taman Negara este unul din cele mai frumoase parcuri din tara si adaposteste cele mai vechi paduri tropicale din lume. Turistii pot escalada cel mai inalt varf de pe peninsula, muntele Gunung Tahan.