Categories
Articole

Un smoothie sanatos pentru a lupta contra insomniei

Sa lupti contra insomniei nu este un lucru foarte usor. Cu siguranta ca stii asta deja. Medicamentele nu sunt mereu indicate daca problema este una ocazionala si uneori, chiar daca incercam sa tinem sub control stresul sau anxietatea, nu reusim sa facem fata problemei.

Iar atunci cand alegi sa folosesti ingrediente relaxante in sucurile tale smoothie vei facilita digestia si vei reusi sa profiti mai mult de toate proprietatile lor pentru a lupta contra insomniei cu cele mai bune arme.

Ia notite. Care sunt ingredientele magice care te vor ajuta sa dormi mai bine?

Marul. Toata lumea este obisnuita sa consume un mar la primele ore ale diminetii. Dar atunci cand suferi de insomnie, poti consuma un mar seara. Este foarte bogat in fibre solubile care vor favoriza digestia si care vor ameliora circulatia sanguina. Marul este capabil sa destinda organismul si sa stimuleze buna functionare a ficatului datorita numeroaselor sale vitamine. Datorita polifenolilor, marul poate reduce nivelul de zahar din sange. Deci nu te vei confrunta cu un nivel de glicemie care urca deci te vei putea odihni mai bine.

Castravetele, un relaxant natural. Cu siguranta ca ai folosit pana acum castravetele pentru a trata cearcanele sau pentru a-ti destinde pielea. Consuma-l sub forma de suc si organismul iti va multumi. Are un nivel ridicat de magneziu care va ameliora calitatea somnului si care poate reduce problemele legate de somn.

Salata, un relaxant natural. Surprinzator? Stiai insa ca grecii consumau ceai de salata pentru a adormi mai usor? Salata are un efect tranchilizant, poate calma nervii, ajuta la digestie si poate ameliora ritmul cardiac. Sub forma de infuzie sau in sucuri este la fel de benefica.

Mierea bio. Este un veritabil miracol al naturii, pe care toti ar trebui sa il consumam inainte de a merge la culcare. Este cea care va avea grija de ficat si te va ajuta sa elimini toxinele foarte usor. Deci munca ficatului, un organ foarte harnic noaptea, va fi mult mai usoara si mai eficienta.

Ai nevoie de un mar verde, de 3 frunze de salata, de un castravete, un pahar cu apa, o lingura de miere si una de scortisoara pentru a prepara acest suc smoothie minunat.